Frankrijk 1968. Maand van revolutie. Lessen van de algemene staking.

Mei-juni 1968. Brutale politierepressie tegen studentenbetogingen leidt tot stakingen. Enkele dagen later zijn er reeds 10 miljoen Franse arbeiders in staking, waarbij heel wat arbeiders fabrieken bezetten. De ordetroepen zijn aangetast door de sfeer. De toekomst van het kapitalisme is onzeker, maar enkele weken na het begin van de staking wordt de ‘orde’ hersteld. De Gaulle en de rechterzijde halen de grootste verkiezingsoverwinning sinds de Tweede Wereldoorlog. Hoe ontwikkelde de beweging? Kunnen dergelijke gebeurtenissen ook elders plaatsvinden? Hoe kon het kapitalisme omvergeworpen worden? Deze en andere vragen komen aan bod in het boek van Clare Doyle.

Dit boek werd vertaald naar het Nederlands door François Bliki.

Inhoud

 1. Een revolutie in wording
 2. De studenten komen de straat op
 3. De hoge kost van de economische groei
 4. De naderende storm
 5. De storm breekt los
 6. De macht ligt in de balans
 7. De vier voorwaarden voor revolutie
 8. Het keerpunt
 9. De lessen van mei ’68

=> Koop dit boek in onze webshop

Geef een reactie

0
  0
  Je winkelwagen
  Er zit niets in je winkelwagenKeer terug naar de winkel