Opnieuw uitgegeven: “Het Kapitaal” van Marx

“Het Kapitaal” van Marx is ongetwijfeld zijn meest gekende werk. Het boek brengt een uitgebreide analyse van het kapitalisme. Makkelijke lectuur is het zeker niet, maar voor wie het kapitalisme beter wil begrijpen blijft het een aanrader. Op een ogenblik van kapitalistische crisis wordt steeds meer terug gegrepen naar Marx en het marxisme. In die zin is het geen toeval dat “Het Kapitaal” opnieuw wordt uitgegeven in het Nederlands. De Nederlandse uitgeverij “Boom” staat in voor deze nieuwe uitgave die vanaf 1 mei beschikbaar is voor 34,90 euro. Het boek is online beschikbaar op marxists.org. Het boek dat nu verschijnt is een herwerkte versie van deze die online verkrijgbaar is.

Marxisme.be raadt het zeker aan om dit uitgebreide werk te doorgronden. Wie kennis wil maken met het marxisme kan best eerst een inleiding tot het marxisme lezen gevolgd door kortere boeken als “Loon, prijs en winst” van Marx. Dat biedt een goede basis om vervolgens met het nodige geduld “Het Kapitaal” te lezen.  

Geef een reactie

0
    0
    Je winkelwagen
    Er zit niets in je winkelwagenKeer terug naar de winkel