De linkse stroming, een kinderziekte van het communisme

Het boek De ‘linkse stroming’, een kinderziekte van het communisme, werd door Lenin ter gelegenheid van het Tweede Congres van de Communistische Internationale geschreven. Het werd na verschijning onmiddellijk aan alle gedelegeerden van het congres ter hand gesteld.

Het boek werd door Lenin grotendeels in april 1920 geschreven: het aanhangsel volgde in mei. Begin juni 1920 verscheen het in de Russische taal, een maand later in het Duits, Frans en Engels. Uit het handschrift blijkt dat Lenin aan de hoofdtitel De ‘linkse stroming’, een kinderziekte van het communisme aanvankelijk de ondertitel ‘Poging tot een populaire uiteenzetting van de marxistische strategie en tactiek’ had toegevoegd. In de tijdens zijn leven verschenen uitgaven werd deze ondertitel echter nooit vermeld.

>>‘Linkse Stroming’ op marxists.org

Geef een reactie

0
    0
    Je winkelwagen
    Er zit niets in je winkelwagenKeer terug naar de winkel