Marx: Het Kapitaal

‘Das Kapital, Kritik der politischen Ökonomie’ verscheen in 1867. Sindsdien is het boek in ontelbare oplagen in bijna alle talen uitgegeven. ‘Het Kapitaal’ is een klassiek boek geworden. Het is altijd meer geweest dan louter ‘vakliteratuur’, het gaat iedereen aan. Maar wat meer is, het heeft niet slechts geschiedenis geschreven, maar ook geschiedenis gemaakt.

‘Het Kapitaal’ is een deel van onze cultuur geworden. Het eerste deel van het boek, door Marx als afgesloten eenheid geschreven, leest aanzienlijk makkelijker dan de beide volgende, niet voltooide delen. Maar ook dit eerste deel bevat een groot aantal voorbeelden, citaten, polemieken die of slechts van historisch belang zijn, of niet noodzakelijk voor het begrijpen van het werk, hoewel ze zeker tot het theoretisch fundament van het marxisme behoren.

> Het Kapitaal op marxists.org
> PDF

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie